Lessen

/Lessen
Lessen 2017-02-16T11:20:42+00:00

Bij Autorijschool My Way staat het belang van de leerling voorop. De instructeur verzorgt de vernieuwde rijopleiding. Tijdens de lessen word je op een prettige en efficiënte wijze voorbereid op het vernieuwde praktijkexamen. Leerlingen zonder rijervaring hebben gemiddeld tussen de 30 en 40 lessen van een uur nodig.

Losse lessen

In overleg met je instructeur kun je zelf bepalen hoe je jouw rijopleiding indeelt. Je kunt ervoor kiezen om één of meer lessen van een uur per week te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om een dubbele rijles (zogenaamde blokles) te boeken. Het voordeel van een blokles is dat er meer tijd is voor instructie-onderdelen. Jouw aanleg en het aantal lessen per week bepalen uiteindelijk de tijdsduur van je rijopleiding.

Pakketten/Spoedopleidingen

Voorafgaand aan een pakket neem je een proefles. Deze proefles is gratis. Op basis van deze proefles bepaalt de instructeur hoeveel rijlessen je nodig hebt om voor je rijbewijs te slagen. Samen met de instructeur kies je de examendatum uit en plan je alle lessen in.

Wij bieden 8 pakketten aan. Meer informatie over deze pakketten is terug te vinden op de pagina Prijzen.

Het eerste theorie-examen wordt door ons, na overleg met jou, gereserveerd. Slaag je niet in 1 keer voor het theorie-examen dan kan je daarna zelf  het theorie-examen reserveren.

Een spoedopleiding biedt je de mogelijkheid om je rijbewijs binnen een korte tijd te halen. Als je hiervoor kiest moet je wel eerst je theoriecertificaat halen. Deze heb je nodig om aan het praktijkexamen deel te nemen. In de praktijk komt het erop neer dat je elke dag één of meer rijlessen gaat volgen.

Om praktijkexamen te kunnen doen moet je de rijschool machtigen en moet je een eigen verklaring aanvragen.

Voor alles wat je zelf regelt bij het CBR moet je in het bezit zijn van een DigiD.

Lesmethode

Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van het stappenplan. Hierbij wordt stapsgewijs door alle vaardigheden gegaan om het voor de leerling zo gemakkelijk mogelijk te maken. Deze methode verhoogt de kans op slagen, goed voor de leerling.

autorijschool-myway-lessen-leskaart-1

Handige links

De website van het CBR bevat veel informatie over het leren van autorijden. Lees deze website eens goed door zodat je weet wat je te wachten staat en wat jouw mogelijkheden zijn.

Machtigen rijschool
Reserveren theorie-examen
Eigen verklaring aanvragen
Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen
DigiD

Schrijf je nu in!